Mézes golyók

Gyakorta fejtörést okoz, hogy mi kerüljön hétvégén az asztalra, és kiváltképpen az, hogy egyébként is bokros teendőink között mit készítsünk az Adventben a családnak. lyenkor bizony jól jön egy-egy ötlet, amely változatosságot visz a megszokott ételek rendjébe. Ha ez az új ötlet még egészséges is, az pedig külön öröm, hiszen kinek ne lenne fontos az, hogy jó dolgokat tegyen a családja, szerettei asztalára…

Egy ideje péntekenként megosztunk egy-egy mézes receptet olvasóinkkal, amivel segíteni szeretnénk, hogy a hétvégi sütés-főzés körüli időtöltést örömmé váljon.

Itt az Advent, ami a békéről, a belső utazásról és a lassulásról, szól, így hát jól jöhet egy recept, amely nem sokszorozza a teendőinket, hanem egyszerűségével időt takarít meg számunkra. A megtakarított idő pedig ezáltal a családé lehet, amely megvalósítja az Advent meghittségét.

Amikor nincs időm sütögetni, az alábbi receptben szereplő egyszerű édességgel kedveskedek a szívemhez közelállóknak.

 

 

 

Mézes golyók

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mézet, a porcukrot, és a fűszerkeveréket felmelegítem
  2. Hozzákeverem a háztartási kekszet, és hűlni hagyom
  3. A masszából kis gombócokat formálok, és megforgatom őket a darált dióban
  4. Kis méretű muffin-papírba teszem őket
  5. Ezt követően hűtőbe teszem 1 órára, ezalatt szépen összeérnek a mézes-fűszeres aromák

 

Isteni lesz!