Gyakorta fejtörést okoz, hogy mi kerüljön hétvégén az asztalra, és kiváltképpen az, hogy egyébként is bokros teendőink között mit készítsünk az Adventben a családnak. lyenkor bizony jól jön egy-egy ötlet, amely változatosságot visz a megszokott ételek rendjébe. Ha ez az új ötlet még egészséges is, az pedig külön öröm, hiszen kinek ne lenne fontos az, hogy jó dolgokat tegyen a családja, szerettei asztalára…
Egy ideje péntekenként megosztunk egy-egy mézes receptet olvasóinkkal, amivel segíteni szeretnénk, hogy a hétvégi sütés-főzés körüli időtöltést örömmé váljon.
Itt az Advent, ami a békéről, a belső utazásról és a lassulásról, szól, így hát jól jöhet egy recept, amely nem sokszorozza a teendőinket, hanem egyszerűségével időt takarít meg számunkra. A megtakarított idő pedig ezáltal a családé lehet, amely megvalósítja az Advent meghittségét.
Amikor nincs időm sütögetni, az alábbi receptben szereplő egyszerű édességgel kedveskedek a szívemhez közelállóknak.
Mézes golyók
Hozzávalók
- 16 dkg Fürtös Virágméz
- 4 dkg porcukor
- 2 csipet mézeskalács fűszerkeverék
- 10 dkg kekszmorzsa
- 2 dkg darált dió
Elkészítés
- A mézet, a porcukrot, és a fűszerkeveréket felmelegítem
- Hozzákeverem a háztartási kekszet, és hűlni hagyom
- A masszából kis gombócokat formálok, és megforgatom őket a darált dióban
- Kis méretű muffin-papírba teszem őket
- Ezt követően hűtőbe teszem 1 órára, ezalatt szépen összeérnek a mézes-fűszeres aromák
Isteni lesz!