Mézes csipkebogyó limonádé

Itt a nyár, sok időt töltünk a szabadban, és igen hamar megszomjazunk…

Nem mindegy azonban, hogy mivel oltjuk szomjunkat. Válassz egészséges frissítőt, amely a folyadékpótlás mellett a vitamin és antioxidáns raktáraidat is tölti!

Beszéljünk röviden a csipkebogyóról: A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin található benne, de legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin. A C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában. Erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Megelőzésként segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést.

A hűtött csipkebogyó limonádé igazán finom, nagyon frisítő és támogatja az egészségünk megőrzését!

Készítsd el a Te is az alábbiak szerint!

 

 

Hozzávalók:

  • 50 g csipkebogyó,
  • 100 g méz,
  • 2 db narancs leve,
  • 1,5 liter víz.

 

Elkészítése

A csipkebogyóból hideg áztatással teat készítünk úgy, hogy az összetört csipkebogyó húst hideg vízbe áztatjuk 24 órára. A mézet a narancslével elkeverjük, és hozzáadjuk a hideg csipkebogyó teához.

Célszerű hidegen fogyasztani, ugyanis így meg tudjuk őrizni mind a csipkebogyó, mind a méz vitamintartalmát, így támogatva az egészségmegőrzésünket.

 

Válaszd Te is az egészséges frissülést!