Itt a nyár, sok időt töltünk a szabadban, és igen hamar megszomjazunk…
Nem mindegy azonban, hogy mivel oltjuk szomjunkat. Válassz egészséges frissítőt, amely a folyadékpótlás mellett a vitamin és antioxidáns raktáraidat is tölti!
Beszéljünk röviden a csipkebogyóról: A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin található benne, de legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin. A C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában. Erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Megelőzésként segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést.
A hűtött csipkebogyó limonádé igazán finom, nagyon frisítő és támogatja az egészségünk megőrzését!
Készítsd el a Te is az alábbiak szerint!
Hozzávalók:
- 50 g csipkebogyó,
- 100 g méz,
- 2 db narancs leve,
- 1,5 liter víz.
Elkészítése
A csipkebogyóból hideg áztatással teat készítünk úgy, hogy az összetört csipkebogyó húst hideg vízbe áztatjuk 24 órára. A mézet a narancslével elkeverjük, és hozzáadjuk a hideg csipkebogyó teához.
Célszerű hidegen fogyasztani, ugyanis így meg tudjuk őrizni mind a csipkebogyó, mind a méz vitamintartalmát, így támogatva az egészségmegőrzésünket.
Válaszd Te is az egészséges frissülést!