Levendulás limonádé

Hozzávalók (11 pohár levendulás limonádéhoz):

  • 1 csésze (250 ml) friss (jól lenyomkodott) vagy szárított levendulavirág
  • 2 csésze (500 ml) forrásban levő víz
  • 8 csésze (2 l) hideg víz
  • 1 csésze (250 ml) frissen facsart citromlé
  • 1 csésze (250 ml) méz
  • Levendulaszárak, és friss citrom/lime szeletek a díszítéshez

 

A limonádé elkészítésének receptje:

  • Egy nem reaktív (például rozsdamentes acél) edényben áztassuk a levendulát a forrásban levő vízben 15 percig, majd szűrjük át egy tiszta kávéfilteren.
  • Egy nagy kancsóban keverjük össze a hideg vizet, a citromlét és a mézet. Adjuk hozzá a levendula-forrázatot, tegyünk hozzá jeget, citromszeleteket és levendulavirágot. Tálaljuk levendulaszárra szúrt eperdarabokkal.