Hozzávalók (11 pohár levendulás limonádéhoz):
- 1 csésze (250 ml) friss (jól lenyomkodott) vagy szárított levendulavirág
- 2 csésze (500 ml) forrásban levő víz
- 8 csésze (2 l) hideg víz
- 1 csésze (250 ml) frissen facsart citromlé
- 1 csésze (250 ml) méz
- Levendulaszárak, és friss citrom/lime szeletek a díszítéshez
A limonádé elkészítésének receptje:
- Egy nem reaktív (például rozsdamentes acél) edényben áztassuk a levendulát a forrásban levő vízben 15 percig, majd szűrjük át egy tiszta kávéfilteren.
- Egy nagy kancsóban keverjük össze a hideg vizet, a citromlét és a mézet. Adjuk hozzá a levendula-forrázatot, tegyünk hozzá jeget, citromszeleteket és levendulavirágot. Tálaljuk levendulaszárra szúrt eperdarabokkal.