Az elmúlt napokban igazi ősz köszöntött be, annak minden időjárási viszontagságával…
Ilyenkor könnyebben fázunk meg, vagy csak egyszerűen fáradtabbnak, enerváltnak érezzük magunkat. Ebben az időszakban kiemelten fontos, hogy a természetes alapú vitaminpótlással támogasd az immunrendszered, így elkerülve az esetleges betegségeket.
Ahogy péntekenként szoktuk, megosztunk most is egy klassz receptet, amelyet a hétvégén akár ki is próbálhattok!
Mézes csipkebogyó
Hozzávalók:
- Egész csipkebogyó
- Fürtös akácméz
- Egy szép üveg, amelyet szívesen vessel le a polcról nap mint nap
Elkészítés
A csipkebogyókat éles késsel vágjuk ketté, majd kaparjuk ki a magjait. Mossuk át kétszer hideg vízben, majd terítsük szét, hagyjuk teljesen megszáradni.
Adagoljuk tetszőleges méretű, tiszta üvegekbe, és öntsük rá a Fürtös akácmézet, majd tegyük hűvös helyre.
Önmagában vagy teában is fogyasztható, emellett ételízesítőként is kiváló.
A mézben kioldódnak a csipkebogyó csodás hatóanyagai és aromái, így a méz egészségre gyakorolt pozitív hatása kiegészül a csipkebogyó magas vitamintartalmával, és antioxidánsaival. Ez az igazi immunerősítő vitaminbomba!
Fogyasszátok egészséggel!