Immunerősítő csoda: mézes csipkebogyó

Az elmúlt napokban igazi ősz köszöntött be, annak minden időjárási viszontagságával…

Ilyenkor könnyebben fázunk meg, vagy csak egyszerűen fáradtabbnak, enerváltnak érezzük magunkat. Ebben az időszakban kiemelten fontos, hogy a természetes alapú vitaminpótlással támogasd az immunrendszered, így elkerülve az esetleges betegségeket.

Ahogy péntekenként szoktuk, megosztunk most is egy klassz receptet, amelyet a hétvégén akár ki is próbálhattok!

 

Mézes csipkebogyó

 

 Hozzávalók:

  • Egész csipkebogyó
  • Fürtös akácméz
  • Egy szép üveg, amelyet szívesen vessel le a polcról nap mint nap

 

 

Elkészítés

A csipkebogyókat éles késsel vágjuk ketté, majd kaparjuk ki a magjait. Mossuk át kétszer hideg vízben, majd terítsük szét, hagyjuk teljesen megszáradni.

Adagoljuk tetszőleges méretű, tiszta üvegekbe, és öntsük rá a Fürtös akácmézet, majd tegyük hűvös helyre.

Önmagában vagy teában is fogyasztható, emellett ételízesítőként is kiváló.

 

A mézben kioldódnak a csipkebogyó csodás hatóanyagai és aromái, így a méz egészségre gyakorolt pozitív hatása kiegészül a csipkebogyó magas vitamintartalmával, és antioxidánsaival. Ez az igazi immunerősítő vitaminbomba!

 

Fogyasszátok egészséggel!