Egy jó granola

Egy jó granola mindig nagyszerű, ha gyors reggelire van szükséged. Energiával lát el, eltelít ebédig, és tartalmaz sok-sok olyan anyagot, amelyre szüksége van a szervezetünknek, mint például az esszenciális zsírsavak, és többféle szénhidrát…

Az alábbi recept egy alap, amelyet bátran gazdagíthatsz más aszalványokkal, mandulavajjal, gyümölcsökkel, fogyaszthatod, tejjel, növényi tejjel, joghurttal, vagy akár csak önmagában, egészséges nasiként.

 

Hozzávalók:

  • 200 g zabpehely
  • 50 g tökmag (natúr)
  • 50 g mogyoró (natúr)
  • 50 g napraforgó mag (natúr)
  • 50 g kókuszchips
  • 100 ml méz
  • 100 ml kókuszolaj (van aki olívával szereti)
  • 150 g aszaltgyümölcs (szilva, mazsola, barack, datolya)
  • fahéj ízlés szerint
  • egy csipet só

 

A zabpelyhet, a magokat és a fűszereket összekeverjük. A kókuszolajat/olívát és a mézet összemelegítjük, leöntjük vele a száraz keveréket, és jól átkeverjük, majd sütőpapírral borított tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 3 x 15 percig pirítjuk, közben átkevergetve, hogy mindenhol megpiruljon. Ha elkészült, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott aszalt gyümölcsöket, majd hagyjuk teljesen kihűlni.