Jön a hétvége, és ilyenkor azon tanakodom, milyen süteményt készítsek…
Kívánjuk az őszi ízeket, de egy kicsi fáradtság miatt az egyszerűséget is.
Mindezek okán egy olyan sütireceptet választottam Nektek, amely az őszi esték hangulatát idézi a méz és a dió hangsúlyos ízeivel, és hozzájárul a hétvégi pihenéshez, ugyanis elképesztően egyszerű az elkészítése.
Kóstijuk meg!
Debreceni mézes sütemény
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 50 dkg finomliszt
- 4 dl Fürtös Virágméz
- 1 kk fahéj (őrölt)
- 1 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)
- 10 dkg dió
Elkészítés
A tojást és a porcukrot habosra keverjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a fűszerekkel. Hozzáadjuk a langyos Fürtös Virágmézet és a felvert tojást.
Margarinnal kikent tepsibe rakjuk. (kb. 2-3 cm vastagságban terüljön el benne)
A tetejét durvára vágott dióval szórjuk meg. Egy kicsit nyomkodjuk is bele.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon sütjük. (20-25 perc)