A legklasszabb puha mézeskalács

Vasárnap hosszan meséltünk a mézeskalácsról, így most nem maradhat el egy nagyon klassz mézeskalács recept.

Sokféle jó recept létezik, sokfélét ki is próbáltam, de nekem ez jött be igazán, ugyanis a sütés után azonnal puha, és az is marad (természetesen megfelelő tárolással).

Egy kellemesen fűszeres, nem émelyítően édes tésztát kapunk... Mesés…

 

Hozzávalók:
  1. Tészta
    • 1 kg finomliszt
    • 30 dkg porcukor
    • 3 teáskanál szódabikarbóna
    • 14 g mézeskalács fűszerkeverék (1 tasak)
    • 30 dkg margarin
    • 250 ml méz
    • 3 db tojás
  2. máz
    • 2 db tojásfehérje
    • 30 dkg porcukor

 

 

Elkészítés:
  1. Tészta

Először a száraz hozzávalókat keverjük alaposan össze, majd jöhet a tojás, a méz és a picit megolvasztott margarin. Addig gyúrjuk, míg egynemű, illatos, rugalmas tésztát nem kapunk.

3 részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk 0,5-1 cm-es vastagságúra a tésztát. Kiszaggatjuk, sütőlemezre tesszük, ne szorosan, mert sülés közben összenőnek. Megsütjük.

Nagyon fontos, hogy 10 percen túl ne süssük. Bár lehet, hogy úgy tűnik, még picit nyers a teteje, ha kivettük, pár perc után, de ne aggódj, megfelelő lesz így.

  1. Díszítő máz

2 tojásfehérjét félig felverünk robotgéppel, majd 30 dkg porcukrot apránként hozzádolgozunk, és keményedésig keverjük.