Miért méz és miért nem cukor?

Azért, mivel a MÉZ 80%-ban természetes formában tartalmaz, glükózt és fruktózt, a maradék 20%-a pedig víz. 

Ami még a MÉZ mellett szól, az a glikémiás indexe, ami a MÉZ esetbén 40 és 55 között mozog, ez MÉZFAJTÁNKÉNT változik, ezzel szemben a finomított cukor glikémiás indexe 68. 

A glikémiás index egy 100-as skálán mutatja meg, hogy egy adott szénhidrátból mennyi idő alatt lesz cukor. Minél alacsonyabb az érték, annál lassabb a felszívódás és az átalakulás, aminek hatására a vércukorszint kevésbé fog megemelkedni.

Kiemelendő még a MÉZ javára magas antioxidáns és ásványi anyag tartalma. 

És végül még, ami egyértelműen a MÉZ mellett szól, az nem más, mint az íze! 

Reméljük, hogy sikerült egy kis kedvet csinálnunk egy jó mézes frissítőhöz!